Proč jsou hodinky Tisell ve světě tak oblíbené?

Hodinky značky Tisell jsou dobrým příkladem toho, jak se může značka etablovat převážně díky nadšené fanouškovské základně na internetu. Dnes uznávaný jihokorejský hodinář Oh Changdo dokázal skloubit výborné technické zpracování a design, který se z velké části zakládá na časem prověřených hodinářských archetypech. Nejvýrazněji to lze vidět na velmi zdařilých diverech, tedy potápěčských modelech.

Ty, stejně jako mnohé jiné značky, přebírají design, původně vytvořený firmou Rolex. Jednosměrná keramická luneta, tzv. kyklopovo oko pro snazší odečtení datumovky, ocelové pouzdro jasně definovaných tvarů, to vše je dnes již klasický vzhled. Tisell pod tuto dobře známou fasádu montuje spolehlivý automatický strojek Miyota. Když uvážíme, že používá safírové sklíčko s antireflexní vrstvou a deklaruje vodotěsnost 20 atmosfér, je to více než dobrý poměr ceny a výkonu. Zároveň se u těchto diverů nebojí několika barevných variant spolu s modelem „Submersible“, s odlišným kalibrem a "vintage" nádechem.

1_1 3 2


Zkrátka ale nepřijdou ani milovníci minimalistického pojetí. Model Tisell Bauhaus nabízí velmi zdařilé provedení automatů s decentní formou ciferníku a více než přijatelnou tloušťkou pouzdra. Safírové sklíčko je samozřejmostí.

1_2 2_1 1_3

Za pozornost jistě stojí i jeho letecká kolekce, vycházející z navigátorských modelů pilotních hodinek druhé světové války. Tisell nabízí jak jednoduchý model A, tak i pozdější model B v různých velikostech pouzdra. Samozřejmostí je velmi odolné safírové sklíčko a skvěle fungující automatický strojek Miyota. Zajímavostí je model Blue Date, které se nechává inspirovat leteckým vzorem A, ale nabízí kobaltovou modř a velmi praktickou datumovku na pozici šest. Výjimečnost tohoto modelu ještě podtrhuje přidaná antireflexní vrstva safírového sklíčka.

2_2 3_1 5

Pro milovníky spíše klasických společenských modelů je v naší nabídce kolekce Sun and Moon, kde vedle zobrazení měsíční fáze najdeme mechanický nátah a zajímavé barevné provedení ocelového pouzdra, třeba v barvě růžového zlata.

 4 1_4 2_3

Hodinky značky Tisell rozhodně stojí za vyzkoušení. Jsme hrdí na to, že je vám můžeme nabízet jako výhradní evropský distributor a veškeré prezentované modely poskytnout skladem. 

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář