Jak na odstranění škrábanců a leštění hodinových sklíček?

Obnovte krásu vašich hodinek

Jako milovníci náramkových hodinek si uvědomujete, že je důležité zachovat eleganci a funkčnost vašich ceněných doplňků. Jedním ze základních aspektů péče o hodinky je leštění hodinkového skla, které nejen zachovává vzhled hodinek, ale také chrání jejich jemné vnitřní součásti. V tomto článku se budeme zabývat výhodami leštění skel hodinek, představíme leštěnku na skla Polywatch dostupnou v našem e-shopu a poskytneme tipy pro leštění safírových skel.

 

NÁVOD PRO MINERÁLNÍ SKLA S POLYWATCH:

Nářadí a materiál:

  • Lepící pásky
  • Dřívko s připevněným bílým leštícím páskem
  • Složka "REPAIR"
  • Složka "FINISH"
  • Měkký hadřík
  • DISPLEX Liquid Glass Sealer
  • Gumové rukavice 
Postup:
 
  1. Ohraničení oblasti opravy: Nejprve si pomocí lepící pásky ohraničíme místo na sklíčku hodinek, které budeme opravovat. Tímto způsobem zabráníme poškození okolních částí.

  2. Aplikace složky "REPAIR": Naneseme složku "REPAIR" na bílý leštící pásek, který je připevněn na dřívko.

  3. Leštění škrábanec: S použitím dřívka a připevněného leštícího pásku důkladně rozleštíme škrábanec a jeho okolí. Postupujeme krouživými pohyby.

  4. Čekání a kontrola: Po 3-5 minutách by měl být škrábanec vyhlazen. Nyní odstraníme lepící pásku a setřeme sklíčko měkkým hadříkem. Pokud je škrábanec stále viditelný, opakujeme krok 2 a 3.

  5. Finální leštění složkou "FINISH": Jakmile je škrábanec odstraněn, vyměníme leštící pásek na dřívku a naneseme složku "FINISH".

  6. Čekání a setření: Necháme složku "FINISH" působit alespoň 3-5 minut, poté sklíčko opět setřeme měkkým hadříkem.

  7. Ochranná vrstva: Po dokončení opravy doporučujeme ošetřit sklíčko hodinek přípravkem DISPLEX Liquid Glass Sealer. Tento přípravek vytvoří oleofobní vrstvu, která ochrání sklíčko před otisky prstů a dalším znečištěním.

  8. Konečná kontrola a používání: Po aplikaci sealeru a jeho zaschnutí jsou vaše hodinky připravené k dalšímu používání.
 
38736-2_dvouslozkova-sada-na-odstraneni-skrabancu-skla-hodinek_1


NÁVOD PRO AKRYLOVÁ SKLA S POLYWATCH:

Nářadí a materiál:
  • Lešticí pasta Polywatch
  • Bavlněný hadřík (2 kusy)
  • Gumové rukavice (volitelné)

Postup: 

  1. Příprava pracovního prostředí: Ujistěte se, že pracovní prostředí je čisté a sušené. Je dobré mít po ruce všechny potřebné materiály.

  2. Čištění sklíčka: Než začnete s leštěním, očistěte sklíčko hodinek od prachu, špíny a otisků prstů pomocí jednoho z bavlněných hadříků.

  3. Nanesení pasty: Naneste malé množství lešticí pasty Polywatch na poškrábané místo na akrylovém sklíčku hodinek.

  4. Leštění s bavlněným hadříkem: Vezměte druhý bavlněný hadřík a krouživými pohyby jemně leštěte poškrábané místo. Proces leštění by měl trvat přibližně 2 minuty.

  5. Odstranění pasty: Po dokončení leštění použijte čistý bavlněný hadřík k odstranění zbytků pasty z akrylového sklíčka.

  6. Kontrola a opakování: Zkontrolujte, zda byly všechny škrábance účinně odstraněny. Pokud je to nutné, opakujte postup od kroku 3.

  7. Konečná kontrola: Po úspěšném odstranění všech škrábanců si prohlédněte sklíčko, aby jste se ujistili, že je v perfektním stavu.

Polishing-a-glass-watch-face-with-polyWatch-1024x1024



Výhody leštění skel hodinek

Leštění hodinkových skel přináší nadšencům a sběratelům hodinek řadu výhod: 

Estetický vzhled: V průběhu času se na sklech hodinek mohou hromadit škrábance, oděrky a další vady, které zhoršují celkový vzhled hodinek. Leštění hodinkového skla tyto nedokonalosti účinně odstraňuje a obnovuje jeho čistotu a lesk.

Ochrana: Dobře vyleštěné sklíčko hodinek nejen vyzařuje eleganci a sofistikovanost, ale slouží také jako bariéra, která chrání jemné vnitřní součásti hodinek před prachem, vlhkostí a dalšími potenciálními nebezpečími.

Zachování hodnoty: Udržování hodinek v bezvadném stavu pomáhá zachovat jejich hodnotu, zejména pro ty, kteří mají sbírku vzácných nebo historických hodinek.

V zájmu zajištění co nejlepší péče o vaše hodinky doporučujeme profesionální vícesložkovou sadu od společnosti Polywatch. Tato vysoce kvalitní lešticí sada je určena k šetrnému odstranění škrábanců a obnově křišťálově čistého skla hodinek. Díky přehlednému návodu je proces leštění jednoduchý a bezproblémový, a to i pro ty, kteří mají s údržbou hodinek jen omezené zkušenosti. Upozorňujeme, že tento výrobek není vhodný pro safírová skla.

 

Tipy pro leštění safírových čoček: 

Přestože leštidlo Polywatch Glass Polish není vhodné pro safírová sklíčka, chceme vám poskytnout několik tipů, které vám pomohou udržet vzhled safírového skla vašich hodinek:

Použijte měkký hadřík, který nepouští vlákna: Pravidelné otírání safírového sklíčka měkkým hadříkem, který nepouští vlákna, může odstranit prach, otisky prstů a šmouhy a zachovat jeho čistotu.

Použijte malé množství jemného čisticího prostředku na sklo: V případě odolných skvrn nebo šmouh použijte jemný čisticí prostředek na sklo určený speciálně pro safírové čočky. Naneste čisticí prostředek na měkký hadřík a krouživými pohyby jemně otřete sklíčko a poté otřete.

V případě hlubokých škrábanců vyhledejte odbornou pomoc: Pokud má vaše safírová sklíčko hluboké škrábance, doporučujeme poradit se s profesionálním hodinářem o možnosti opravy nebo výměny. 

Investice do kvalitního leštidla vám umožní zachovat krásu, funkčnost a hodnotu vašich hodinek a udržet je ve vynikajícím stavu po mnoho let. Navštivte náš e-shop ještě dnes a objevte naši výjimečnou nabídku náramkových hodinek a produktů pro péči o ně, která je navržena tak, aby uspokojila potřeby každého náročného milovníka hodinek.

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář