Dvě nové značky v nabídce – Vostok Europe a Junkers

Nové značky v naší nabídce - Vostok Europe a Junkers

Náš sortiment se každým měsícem rozrůstá a máme velkou radost, že vám můžeme postupně představovat další hodinky prvotřídní kvality od výrobců světového formátu. Dnes jsme se zaměřili na značky Vostok Europe a Junkers, firmy založené na dvou výjimečných příbězích, s posláním nabízet přesnost v originálním provedení.

Jejich široké spektrum produktů má jednoho společného jmenovatele – nezáleží na tom, zda se jedná o hodinky sportovní či letecké, je to to nejlepší, čeho se člověku může v dané cenové relaci dostat. Mimo to, mnohé modely v současné době nabízíme s dočasnou akční slevou, kterou by se nevyplatilo propásnout.
 

vostok_europe_logo_opt_1200x1200 stažený soubor_1



Hned z kraje bychom rádi svedli vaši pozornost na jednoho z nejlevnějších a zároveň nejplacatějších zástupců značky Junkers.
Junkers 6334M-1 jsou ideálním společníkem pro každodenní nošení. Lehké, velmi odolné a díky svému jednoduchému provedení se hodí k jakémukoliv oblečení. Pokud si říkáte, že vám přijdou až neobyčejně stylové, není to náhoda. Vznikaly totiž ve spolupráci s uměleckou školou Bauhaus – snad nejslavnějším designovým hnutím všech dob. Jsou nádherné a plní svůj účel. Co víc si může člověk přát?

4269-3Snímek obrazovky 2019-06-20 v 9.46.45

 

Mezi novinkami Vostoku nás naopak zaujal model, který působí jako starší bratr výše zmíněných Junkerů. Hodinky Vostok Europe GAZ-14 jsou stejně blyštivé, avšak většího formátu. A s výrazně modrým ciferníkem na sebe poutají i více pozornosti. Zběžným pohledem na jejich mimořádně propracované detaily je zřejmé, že jejich základní účel byl obohacen i o další funkce, jakými jsou například zobrazení světového času nebo budík. Přestože vypadají velmi mužně, zlatý řemínek jim dodává sofistikovanosti.

4491

 

Je to na vás všechno až moc konvenční? Kde je ta slibovaná originalita, říkáte si? Podívejte se na robustní Vostok Europe LUNOCHOD-2, hodinky reprezentující všechno, jen ne konformitu. Sportovní nádech a kontrastní barvy samy o sobě působí jako kdyby Vostok předběhl dobu. Nejen v designu, ale i v použitých technologiích – luminiscence byla v tomto případě nahrazena tríciovými trubkami, které svítí doslova pořád. Mimo měření času se u tohoto modelu dočkáte tichého časovače, budíku a dalších vychytávek. Vodotěsnost zaručuje héliový ventil a dodávají se se dvěma řemínky, šroubovákem, a dokonce i do 10 atmosfér vodotěsným kufříkem.  

Vostok Europe LUNOCHOD-2 YM86-620C504  Vostok Europe LUNOCHOD-2 YM86-620C504


Posuňme se o cenovou kategorii výš a dopřejme prostor i modelům, které si sice žádají vyšší investici, ale stojí za každičkou korunu. Jako jejich příkladného zástupce bychom vám rádi představili
Junkers 6818M-2 z řady Tante Ju. Jsou to hodinky, které by se daly popsat jako naprostý archetyp pilotek. Značka, vybudovaná na odkazu jednoho z největších revolucionářů leteckého průmyslu, jako by koncentrovala veškerou nadčasovost a vyslala jí do světa v pouzdře z ušlechtilé satinované nerezové oceli 316L s průhledem na strojek. Člověk se vznáší jen na ně koukne.

4311-1 


Pokud máte rádi robustnější zevnějšek, ale zárověň chcete eleganci? Model Vostok Europe ENERGIA Rocket YN84-575O540 by se vám mohl zalíbit. Nenechte se zmást, tyto hodinky působí luxusně, ale v příboji jsou jako doma. Mají vodotěsnost 300M s héliovým ventilem a ciferník pokryt tríciem. Svítí tak 24 hodin denně na rozdíl od luminiscence, která svítí jen 1-2 hodiny po nasvícení přirozeným nebo umělým světlem.

  4377        

 

 

Jako poslední bychom rádi zmínili elegantní hodinky Junkers 6512-3. Jedná se o dražší model řady Expedition South America, který ztělesňuje dobrodružného ducha objevovatelů z doby 30. let minulého století. I při letmém pohledu na jejich ciferník si můžete všimnout něčeho nestandardního – centrální ručička ukazuje minuty a hodinovku s vteřinovkou naleznete na dvou subcifernících. Snadno okouzlí kdekoho, což ale vůbec nevadí. Jejich ocelové pouzdro, vodotěsné až do půl kilometru, je pro běžné nošení jak dělané.

 4272-3 Snímek obrazovky 2019-06-20 v 10.40.05


Těchto 6 modelů je pouze ukázkou toho, co
Vostok a Junkers nabízí. Pokud se na značky podíváte detailněji, zjistíte, že se nejedná o žádné prvoplánově spotřební zboží, ale přehlídku prvotřídní hodinařiny. Jejich produktové řady jsou velmi rozmanité, proto je více než možné, že váš potenciální favorit vůbec zmíněn nebyl. Doporučujeme tedy jednotlivé modely před nákupem projít ještě jednou. Možná budete sami překvapeni, co všechno se dozvíte.

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář