Výměna řemínku na hodinkách ve 3 krocích

Jednoduchý návod na výměnu řemínku u hodinek – 3 kroky

Pokud právě čtete tento příspěvek, dostali jste se s největší pravděpodobností do situace, kdy byste dobrou radou nepohrdli. Potřebujete totiž vyměnit řemínek na hodinkách a nevíte z jakého konce to uchopit. Doslova. Přesto však nemusíte zoufat. Máme pro vás dvě řešení – jedno jednodušší, druhé pro odvážlivce. Tak se na to pojďme podívat.

Nechcete se v hodinkách šťourat sami? Nebo prostě jen nemáte čas? Není nic jednoduššího, než kontaktovat našeho mistra Milana, který vám řemínek pomůže klidně i vybrat. Hodinky po domluvě zašlete na naši adresu, kde se jim dostane profesionální péče a pozornosti. Na zápěstí vám pak budou tikat dřív, než vůbec postřehnete, že někam zmizely.

Vůbec bychom se ale nedivili, pokud si výměnu chcete zkusit na vlastní kůži. Z toho důvodu jsme pro vás připravili řešení druhé – stručný návod, jak řemínek vyměnit v pohodlí domova. Pokud jste to ještě nikdy nedělali, může to působit složitě. Ale věřte nám, není. 


Připraveni? Hurá na to:

 
1. Hodinky položte sklíčkem dolu na měkčí podložku, kterou nepoškrábete sklíčko. Postačí čistá utěrka, nebo staré tričko. Zatlačte na řemínek tak, abyste na stěžejce byli schopni spatřit dva výčnělky. Vaším úkolem je mezi ně vystěžejkovač dostat a opatrně stlačit stěžejku směrem dolů. Ještě jednou – buďte opatrní, často se stane, že si člověk pouzdro nechtěně poškrábe. A to pak bolí.

 _MG_3947 

2. Stlačenou stěžejku vykloníte směrem od hodinek a bezpečně vyjměte i s řemínkem. Vysuňte stěžejku a koukněte se, zda je v pořádku. Něco je špatně? Klikejte ZDE. Lepší stovka za sadu nových než hodinky na chodníku. Všechno v pořádku? Proces opakujte i u druhé části řemínku, očistěte pouzdro a můžeme pokračovat.
 
  _MG_3964


3. Tak. A teď je na řadě vlastně to samé, ale pozpátku. Stěžejku vsuňte do nového řemínku, jeden její konec zachytněte do dírky na pouzdru, stlačte a nasaďte.  To samé zopakujte na druhé straně a máte vyhráno. 

  _MG_3969

Povedlo se? Můžete na sebe být pyšní. Narazili jste na komplikace? Jsme vám k dispozici.

Přejeme vám hodně štěstí a pevnou ruku!

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář