Japonský gigant SEIKO – synonymum progresivní tradice

Člověka, který by neznal hodinky značky SEIKO, byste hledali jen opravdu těžko. Jejich historie sahá až do roku 1881, kdy teprve jednadvacetiletý Kintaro Hatori založil v Japonsku svou hodinářskou dílnu, která se zprvu specializovala na import evropských hodinek. O pár let později uvedla firma na trh první hodiny vlastní výroby, nesoucí název Seikosha, což v překladu znamená „dům přesnosti“. Postupem času přicházela jedna revoluční inovace za druhou. Seiko jako první představili první automatický chronograf a quartzový strojek. Garantují vám minimální odchylku a jejich důraz na intenzivní vývoj překvapuje i experty. Cílem Seika bylo být vždy o krok napřed, což se jim náležitě daří. Seiko sbírá jedno ocenění za druhým a popularita jejich modelů právem roste. Jsou přesné, kvalitní a odolné. Ze Seika se stává legenda, která se nevyhne pozornosti žádného znalce. Pojďte se s námi podívat, co mají na svědomí. Stojí to za to.

Seiko 5 – klasika pro každého

Existují hodinky, které se hodí do společnosti. Existují také hodinky, které se hodí na sport nebo každodenní nošení. Pak jsou tu ale hodinky, které díky své pověsti nemají zapotřebí řešit kategorie. Jsou unikátem samy o sobě a vzbudí stejnou pozornost jako jejich kolegyně za statisíce. Jedním z takových modelů jsou i Seiko 5 SNZG09K1. Této dostupné ikoně bude zanedlouho 60, řekli byste to?  Dostupné jsou ve více barevných variantách. Pro každého něco.

SEIKO 1486

5528294__62323.1343520961.500.659 1519

Seiko Solar Chronograph – výhradně pánská záležitost

Seiko Solar Chronograph SSC147P1 jsou naopak záležitostí výraznějšího charakteru. Jedná se totiž o hodinky pro chlapy. Jejich silueta budí respekt sama o sobě. Zároveň však hrdě reprezentují Hatoriho hodnoty. Jsou vybaveny solárním napájením a disponují funkcemi jako jsou ukazatel data, budík či stopky s tachymetrickou stupnicí. Odvážnější design hodinek je doplněn třemi subciferníky, které jim dodávají na přehlednosti. Nejen, že pouzdro z ušlechtilé nerezové oceli působí skutečně robustně. Seiko má totiž ve zvyku věnovat nejvíce namáhaným dílům automaticky větší pozornost a testovat je do bezvědomí. Jedná se přesně o ten typ hodinek, co by se nebál nosit ani Terminátor.

Snímek obrazovky 2019-04-21 v 9.29.32

Seiko – klasická novinka

Seiko 5 Automatic SRPB19K1 na první pohled připomínají legendární Seiko z kolekce Turtle, které svým vzezřením připomínají želví krunýř. Ale nenechte se zmást. Jedná se o naprostou novinku, která z pohledu funkčnosti může konkurovat těm nejlepším modelům na trhu. Hodinky jsou opatřeny automatickým strojkem kalibru 4R36, díky kterému pochopíte, z jakého důvodu měří Seiko čas na olympiádě nebo fotbalovém mistrovství světa. Tento dostupný model z populární řady Sport 5 je ideální pro každodenní nošení. Výkonná klasika každým coulem.

laikrodis-seiko-5-automat-srpb19k1_310820143709_2685918

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář