Speciální projekty – Repasované starožitné hodinky

Krásné, přesné či bytelné hodinky se dají pořídit celkem snadno. Prostě jdete a koupíte je. To samé však může udělat i kdokoliv jiný. Co když ale toužíte po něčem naprosto exkluzivním? Vždyť jedinečnost se nedá vyčíslit. Na světě nás je v tuto chvíli zhruba 7.5 miliardy. Představte si, že vlastníte hodinky, které nikdo jiný nemá a ani nikdy mít nebude. 

Víme, že spousta našich zákazníků považuje hodinky spíše za symbol osobnostního rysu a prostředek k vyjádření vlastního charakteru. Stejně tak víme, že není nic lepšího než dělat radost darováním výjimečnosti. Proto je každý z našich speciálních projektů dílem precizní hodinářské práce našeho mistra. Ať už člověk sáhne po čemkoliv, jedná se o zcela individuální záležitost, která přesto respektuje koncept daného designu, strojku či ciferníku. A jak si sami můžete povšimnout, ve většině případů se jedná o repasované starožitné hodinky klasického rázu. Unikátní však je, že mnohé z nich jsou dokonce kapesní transformované do náramkových. Jak je to vlastně možné?

omega_repsace

Vybavíte si řetízek vyjímající se na vestách Winstona Churchilla, Benjamina Franklina nebo Napoleona Bonaparta? Vnímáme ho jako nedílnou součást jejich image. Pro ně samotné měl však daleko praktičtější význam – stejně jako dnes řemínek u hodinek náramkových, staral se o to, aby jejich hodnotné kapesní hodinky byly stylově v bezpečí. Jejich historie sahá až do 16. století, kdy se hodinky nosily jako přívěsky na krku. O století později, v době střetu anglického krále Karla II. a Olivera Cromwella, však začal být v kurzu jeden výrazný módní doplněk – společenská vesta. Pánské hodinky šly s dobou, změnily svou podobu a přesunuly se do kapsy. Přesto, že dnes považujeme hodinky za běžnou záležitost, až do 18. století se jednalo o znak sociálního statusu, punc luxusu a mimořádně ceněný artikl hodnotou srovnatelný s dnešním automobilem prémiové řady. 

Obecně – kouknete-li se na zápěstí nejen mužů ve svém okolí, je jasné, že hodinky vlivem ekonomického progresu více či méně zevšedněly. Stále jsou projevem vkusu, už si je ale může dovolit téměř každý. Co víc, díky vynálezu Johna Harrisona se nosí prakticky už výhradně jen na zápěstí. 

Nám ale záleží na tom, aby kapesní hodinky nevypustily duši. Nechceme, aby přišly o své místo, ztratily funkčnost a přišly o své původní hodnoty. Doba se změnila, ale stejně jako u každého umění, mistrovská díla zůstávají nadčasová. Proto jsme se rozhodli je přizpůsobit potřebám našich zákazníků. Se vší pečlivostí hodinářského řemesla hodinky renovujeme a pokud si to strojek žádá, dostanou originální pouzdro či ručičky. Jelikož vše podstatné zůstává původní, samotné hodinky tak neztrácejí na finanční hodnotě. Naopak, dobová relevance jim dodá na atraktivitě. Vdechnout nový život kapesním hodinkám je proces, který mnohdy trvá i pár týdnů. Náš zákazník se tak stává plnohodnotným klientem a prodej se mění v předání dlouhotrvajícího odkazu.

 

1

V některých případech jsme vám dokonce schopni hodinky postavit na míru či personalizovat. Ke každým ale dostanete originální certifikát s konkrétními detaily produktu. Samozřejmost záručního i pozáručního servisu snad není třeba ani zmiňovat.

Pokud chcete něco víc než jen hodinky, nehledejte dál. Víc už totiž nenajdete.

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář