Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Nejlepší hodinky na zimu. 3 tipy pro chladné měsíce.

Zima klade nositeli hodinek řadu otázek – praktických, módních a někdy i technických. Zamysleme se například nad praktickými výhodami kožených řemínků oproti kovovým náramkům: Kožený řemínek funguje mnohem lépe v zimě než v létě, stejně jako kovový náramek je vhodnější pro teplejší měsíce. Klasické kožené pásky absorbují teplo vaší pokožky a nebudou nepříjemné v chladnějším počasí. Naštěstí pro Vás nabízíme celou škálu kožených řemínků, kterými můžete nahradit svůj kovový tah u svých oblíbených hodinek. 

S kůží přichází i barvy a pro ty, kdo mají estetické smýšlení, možnost být hravější – například s tmavě modrou, červenou nebo tmavě zelenou variantou hodinek Molnija Hyron. Je pravda, že párování může být ošemetnou záležitostí, zvláště pokud je vaše sbírka hodinek stále v počátku. Hodí se váš zelený ciferník ke všemu? Asi ne. (Proto by vaše první luxusní hodinky měly mít vždy černý nebo bílý ciferník). Pokud však máte "hodinářský šatník" vyřešený, jsou tyto hodinky originálním a nevšedním módním doplňkem.

3_1

I když sladíte barvy, nebudete vypadat příliš dobře, pokud budou vaše hodinky nepřesné z důvodu vystavení chladu nebo vyboulené z nahrnutého rukávu. Vrstvy svetrů a kabátů činí každodenní nošení silných hodinek nepříjemné, ne-li zcela nepraktické. Přinejmenším chcete, aby byly vaše hodinky dostatečně tenké, aby vklouzly pod manžetu. Jako například hodinky Junkers Dessau jejichž kožený řemínek a tenké pouzdro oceníte zejména při nošení v zimních měsících. 

2_2

Tedy, pokud se nerozhodnete vzít hodinky do zmrzlé divočiny...ale i pro arktické dobrodruhy existuje spousta možností. Flexibilní sportovní hodinky Laco Himalaya pro každodenní použití skvěle odolávají vnějším vlivům. To je zajištěno díky pevnému pouzdru z nerezové oceli a skutečnosti, že zadní část pouzdra i korunka jsou přišroubovány na místo. Dvojité klenuté safírové sklíčko je odolné proti poškrábání. Jeho vnitřní antireflexní vrstva znamená, že jsou sníženy odrazy a zlepšena průhlednost. Tyto automatické hodinky Vás nezradí ani v tom nejnáročnějším prostředí.

1_2

 

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář