Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Nejodolnější hodinky na zimu - tipy pro rok 2019

A je to tady. Zima začíná a pro ty, kdo si pod ní představí jen nějaké radovánky na sjezdovce, tady máme jedno malé hodinářské zamyšlení. Zima je pro vaše hodinky vůbec nejnáročnějším obdobím. Mechanika i elektronika strojků musí odolat mrazu. Ocelová pouzdra a sklíčka zase nárazům. Podívejte se na náš výběr a třeba se nám podaří vás inspirovat k obměně výbavy. 

Naprostá klasika, která ovšem skrývá v zimě hned několik výhod. U hodinek Luminox 1925 Navy SEAL Land jistě v dlouhých zimních večer oceníte tritiovou luminiscenci, která by snad vydržela svítit celou dobu ledovou. Díky švýcarskému quartzovému strojku Ronda hodinky měří spolehlivě čas i v třeskutém mrazu. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci se sportovním silikonovým řemínkem. Je pevný, ale zároveň extrémně pružný a v zimě nestudí.

2673-3_1   



Pokud vás zaujaly klasické tvary, které se prostě přežívají všechny módní trendy, je tu klasický potápěčský model Phoibos PY007B Automatic s japonským automatem Miyota a ocelovým pouzdrem. Vodotěsnost 30 atmosfér vydrží každé proboření do ledu.
Safírové sklíčko se může zase hodit, když spadnete na sjezdovce. Ve stejnou chvíli jistě oceníte nylonový řemínek Geckota ZULUDIVER Vintage, který se podvleče pod pouzdrem a zajistí tak naprostou bezpečnost. Při vyskočení či prasknutí jedné stěžejky, hodinky neupadnou. 

Tenhle vojenský vynález je geniálně jednoduchý a zachránil už pár hodinek před zničením. Řemínek je navíc voděodolný velmi lehký. 

 1843 

 

Vše zatím uvedené je zopakováno a dovedeno k dokonalosti v tomto arktickém modelu Luminox 1003 Land ICE-SAR Arctic. Jen zarámováno do pevného, ale ultralehkého karbonového pouzdra o váze pouhých 75g i s řemínkem. To chcete! A šíře ciferníku 46 mm je skvělá pro rychlé odečtení času v potemnělé krajině. Minutová luneta se zase hodí třeba na změření času jízdy šusem do údolí.

4761-19    HibGreenLum_0010_website_1600x750

 

Kdo by chtěl nosit na ruce trochu těžší kalibr, otestovaný v opravdu náročných podmínkách, toho jistě zaujme výrobce Vostok Europe. Až si na našem blogu přečtete, jak tyhle kousky testují v Rusku, žádná hřebenovka se nebude zdát dost drsná. A nezapomeňte, s těmito hodinkami můžete štípat dříví nebo řezat motorovou pilou klidně celý den. Nárazy jim ani nepřijdou.

4227   5421-2    4419-1

 

Značku Zeppelin jsme si možná zvykli vnímat jako uhlazenou německou práci. Jemnou, vzletnou, prostě jako vzducholoď. Ale s modelem Zeppelin 7266-2 se safírovým sklíčkem, japonským automatem a potápěčskou lunetou se Zeppelin plně přihlásil ke sportovnímu stylu. 

Velmi povedený model nejen pro vzduchoplavce, který přistál na zemi a chce si pořádně zařádit. Představuji si ho na zimní automobilové rallye. Hřeby v pneumatikách, závěje a slečny v kožíškách, roznášející horký grog do vyhřátých karavanů. Zimu je potřeba si umět užít! A neváhejte, tento model za chvilku nebude, bylo vyrobeno pouze 500 kusů jako limitovaná edice.  

 5286    420_650_2-3

  

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář