Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Legendární hodinky Molnija

MOLNIJA

Představujeme vám hodinky legendy sovětské hodinařiny - ruské továrny na hodinky Molnija. Výrobce, jehož název lze do češtiny přeložit jako Blesk, již od roku 1947 sdružuje ty nejlepší ruské hodináře. Posláním společnosti byla již od jejího založení výroba vysoce přesných hodinářských zařízení a strojků a tohoto se drží v nezmenšené míře doteď. Z tohoto důvodu jsou hodinky Molnija nekompromisním symbolem spolehlivosti, přesnosti a bezvadné pověsti. Chronografy Molnija jsou vyráběny zejména pro letectví a jako takové snesou extrémní teploty a zatížení a spolehlivě fungují desítky let ke slávě ruského leteckého průmyslu.

DSCF0108

Historie továrny Molnija a hodinek, které vyrábí, má kořeny v historii americké továrny „Dubert-Hempden“ a vzniku 1. moskevské továrny na hodinky. V roce 1929 v Americe získala sovětská obchodní kancelář Amtorg dvě zkrachovalé továrny na hodinky – Duber-Hempden z Kantonu (Ohio), která vyráběla kapesní a náramkové hodinky, a Ansonia z New Yorku, která vyráběla budíky a nástěnné hodiny. Tyto dva podniky se již v letech 1930-1931 staly základem 1. a 2. státní hodinářské továrny jemné mechaniky v Moskvě, které zahájily výrobu prvních sovětských hodinek.

ruske hodinky



Seznamte se s oblíbenými modelovými řadami společnosti Molnija:

Modelová řada ACHS

Nelze začít jinak, než modelovou řadou AChS. Unikátní hodinky AChS-1 jsou skutečnou legendou ruského letectví. Desítky let byly tyto hodinky instalovány na téměř všech typech ruských letadel a vrtulníků, včetně: Tu-95MS, Tu-22M3, Tu-160, Il-76, Su-24, Mi-171, Mi-8, Ansat, Mi-38, Mi-28, Ka-52. AChS kombinuje ultra spolehlivý design, odolnost vůči silnému přetížení a kolísání teplot, pohodlnou ergonomickou konstrukci a neotřesitelnou pověst postavenou na mnoha letech hladkého provozu bez jakýchkoli problémů, jak na klidném nebi, tak ve skutečných vojenských operacích.

Na základě vzhledu a funkčnosti ruského leteckého chronometru byl model náramkových hodinek navržen speciálně pro profesionální piloty a nadšence do letectví. Originální pouzdro na hodinky, pohodlné ovládání komponentů pro všechny funkce hodinek a velká natahovací korunka vám umožní používat hodinky, aniž byste si museli sundávat rukavice. Díky snadno čitelnému světelnému ciferníku a ručičkám nemusíte namáhat oči bez ohledu na to, jaká je kolem tma. K dispozici jsou dva designy pouzdra hodinek: leštěná ocel nebo s odolným černým iontovým povlakem.

MOLNIJA-RUSKE-HODINKY


Modelová řada Etude

Kolekce Etude vychází z in-house kalibru 3603. Pouzdro je vyrobeno z nerezové oceli a je inspirováno ladnými liniemi klasických hudebních nástrojů.

V kolekci jsou dva modely. První model disponuje radiálně broušeným ciferníkem s velkými římskými číslicemi a ručičkami s luminiscenčním materiálem. Druhý model je vybaven radiálně kartáčovaným ciferníkem s arabskými číslicemi a lakonickými indexy. Každý model je prezentován ve třech klasických barvách. Žádné zbytečné detaily a přesnost při každém pohybu ručiček. 

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-4


Modelová řada Chameleon

Tyto hodinky ocení myslivci, cestovatelé, sportovci a další nadšenci, kteří střídají životní ruch velkoměsta s aktivní rekreací v přírodě.  Při návrhu těchto hodinek byl kladen důraz na to, aby model byl nejen efektní, ale také funkční.

Design nylonového řemínku vypůjčený od profesionální armády poskytuje bezpečné uchycení, velké luminiscenční ručičky jsou skvěle vidět ve tmě, otočná luneta umožňující detekovat časové intervaly, dobrá voděodolnost 10 ATM a přídavný kožený řemínek. Hodinky jsou v provedení ve čtyř různých motivech - les, moře, poušť nebo hory - mezi kterými si každý vybere ten správný odstín.

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-2


Modelová řada Baikal

Tato modelová řada byla navržena ve spolupráci s předním švýcarským designovým studiem speciálně pro cestovatele a lidi, kteří si libují v divech hlubokého modrého moře.

Měkký silikonový řemínek hodinek pohodlně sedí, a odolné pouzdro, dodávané v ocelovém nebo černém provedení, je chráněno safírovým sklíčkem. Celá konstrukce je odolná proti poškození a poškrábání, velké svítící ručičky jsou viditelné pod vodou i ve tmě a jednosměrná luneta je navržena tak, abyste si ponor snadno načasovali i v rukavicích. Ciferník, k dispozici v modré, šedé nebo tmavě modré barvě, je inspirován hrou duhových barev v hlubinách jezera Bajkal.

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-8


Modelová řada Hyron

Divemaster je první kolekcí vydanou pod značkou HYRON a není to náhoda. "Potápěč" neztrácí na popularitě díky své spolehlivosti, všestrannosti a velkolepému vzhledu. Tyto hodinky byly původně vyvinuty speciálně pro potápěče, ale v průběhu let ztratily svůj profesionální status, přičemž si však zachovaly svou hlavní devízu - vysokou voděodolnost.

Hodinky HYRON Divemaster, jak se sluší na hodinky potápěčského stylu, jsou vybaveny jednostrannou lunetou otočnou proti směru hodinových ručiček se 120 kliknutími, která umožňuje vypočítat dobu ponoru na základě kyslíkové směsi zbývající v lahvích.

Velké indexy, perfektně viditelné i ve tmě, jsou vyrobeny ve stylu „žraločího zubu“ s charakteristickými trojúhelníkovými značkami na 12. a 6. hodině. Tvar silikonového pásku se stylizovanými ploutvemi na okrajích doplňuje žraločí charakter řady HYRON Divemaster.

Safírové sklíčko odolné proti poškrábání, šroubovací korunka, vodotěsnost do 200 metrů - to vše dělá tento model skutečně univerzálním a nepostradatelným při objevování mořských hlubin.

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-3


Modelová řada Energy

Velké poutavé pouzdro s texturovaným ciferníkem jistě zaujme. Tyto pohodlné, funkční a stylové hodinky jsou ideální pro ty z nás, kteří spěchají na ranní obchodní schůzku, ale později večer nasednou do letadla, aby strávili víkend na hřebeni vlny.

Švýcarský quartzový strojek vás nezklame v jakémkoliv časovém pásmu, karbonový ciferník vám bude sloužit mnoho let a silikonový řemínek zůstane bezpečný a šetrný k vašemu zápěstí. V této řadě naleznete hodinky pro každého, v decentní černé, energické červené nebo uklidňující modré barvě.

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-6


Modelová řada Evolution

Tento unikátní chronograf byl vytvořen po vzoru nejnovější generace leteckých hodinek pro moderní letadla vyráběná společností Molnija: Su-30MKI, Su-30SM, L-410 a Diamond DA42 Twin Star. Hodinky byly převzaty z moderní palubní desky letadla a zasazeny do výjimečného pouzdra s pohodlným ovládacím prvkem pro ovládání všech funkcí tohoto spolehlivého přístroje.

Mechanismus snadné výměny na očku vám umožní pohodlně střídat řemínky - např. vintage kožený se silikonovým sportovním. Díky tomu jsou hodinky ideální volbou pro ty, kteří rádi vedou aktivní životní styl.

molnija_1


Modelová řada Green Ray

Hodinky pro milovníky mořeplavby, lodí a moře obecně. Tyto hodinky byly navrženy v kreativní spolupráci s petrohradskými staviteli lodí a kombinují ty nejlepší prvky ruských modelů náramkových hodinek s námořním chronometrem z 20. století.

Hodinky disponují legendárním kalibrem 3603, který je odolný proti nárazu a intenzivním provozním otřesům.

Model je pojmenovaný po významném meteorologickém úkazu nazvaným zelený paprsek. Zelené paprsky jsou optické jevy, ke kterým dochází během několika sekund po západu slunce nebo jen několik sekund před východem slunce, kdy se sluneční paprsky odrážejí od hladiny moře pod zvláštním úhlem. Zahlédnout tento přírodní úkaz, který lze pozorovat pouze za velmi čistého vzduchu, je extrémně vzácné. Záblesk trvá několik sekund. Lidé věřili, že zelený paprsek je symbolem naděje a štěstí a na každého námořníka, který ho spatří, čekala šťastná plavba.

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-9


Modelová řada Pearl

Ruští hodináři a švýcarští návrháři se spojili, aby vytvořili tento oslnivý ženský model.

V designu dvoudílného ciferníku je použita přírodní perleť a luneta je zdobena kamínky, které doplňují geometrii pouzdra. Hodinky si můžete libovolně přizpůsobit, aby vyhovovaly různým situacím: praktický kožený řemínek dodá modelu jemný nádech, zatímco sportovní vzhled zajistí odolný silikonový náramek. 

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA


Modelová řada Tank

Náramkové hodinky Tank vycházejí z designu legendárních speciálních hodin 127 ChS a jsou věnovány slavnému tanku T-72. Jedinečná geometrie ocelového pouzdra a velké svítící indexy a ručičky zajišťují unikátní vzhled těchto hodinek. Korunka vyrobená ve stylu motorového pohonu a pásek stylizovaný do pásu obrněného kolosu definují bojový charakter tohoto jedinečného modelu.
 

hodinky

 

Modelová řada Tribute 1984 

Tribute 1984 2.0 vychází z kalibru 3603, klasického strojku vyrobeného továrnou Molnija. Při návrhu druhé verze kolekce náramkových hodinek Tribute 1984 zachovali lakonické ocelové pouzdro klasického tvaru a pravý kožený řemínek. V nabídce jsou dvě varianty modelů na výběr: jeden s gilošovaným číselníkem a římskými číslicemi, druhý s paprskovitým číselníkem a arabskými číslicemi.
 

LEGENDÁRNÍ VOJENSKÉ RUSKE HODINKY MOLNIJA-7

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář