Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Přivítejte příchod podzimu s novými hodinkami

Přichází období dlouhých večerů. Abyste nemuseli nad výběrem hodinek trávit dlouhé hodiny, připravili jsme pro vás pár tipů.


Na severní polokouli naší planety začal dnes v 
09 hodin 49 minut a 29 vteřin podzim. Slunce se opět přehupuje přes rovník a podruhé v tomto roce tak bude den stejně dlouhý jako noc. Není pochyb o tom, že tento den je v rámci celého roku něčím výjimečným. A pozoruhodné je, že významný nebyl v minulosti jen astronomicky, ale i historicky. Jistě vás tedy nepřekvapí, že s přihlédnutím k níže uvedeným faktům, nelze nepovažovat tento den za ideální pro výběr hodinek. Kdy jindy totiž pořídit tak důležitý doplněk vaší osoby, který vás doprovází na každém kroku, a na který mnohokrát za den stočíte svůj zrak. Budeme rádi, když se necháte inspirovat třeba tímto naším výběrem. 

Vzhledem ke své legendární odolnosti bychom určitě sáhli po hodinkách Seiko 5 Automatic SRPB17K1 v klasickém provedení „turtle“, neboli želva. Tvar pouzdra  evokuje design 80. let. Luminiscence LumiBrite na bázi stroncia je velmi silnou stránkou tohoto tradičního japonského výrobce. Nemusíte se tak bát, že během dlouhých podzimních večerů, ztratíte přehled o čase. 

3501-3Seiko 5 Automatic SRPB17K1



Pokud bychom se chvíli zaměřili na řemeslnou dokonalost švýcarských komponent montovaných přímo ve Švýcarsku švýcarskými hodináři, s přicházejícím podzimem bychom vyzdvihli rodinnou firmu 1291 a jejich hodinky Time Traveler Automatic. Skvělý automatický strojek ETA 2824, safírové sklíčko, omezená edice a modrý ciferník. Tak modrý, že může připomínat všechny škály modré slavného Marca Chagalla, který právě 23. září 1964 odhalil světu strop pařížské opery, vymalovanou jeho freskami. 

3201 Snímek obrazovky 2019-09-23 v 14.37.01_1




Z levitujících postav Marca Chagalla se přesuňme k levitujícím postavám historie a přesnému odečtu času. Tyto chronografy zn. Geckota mohou připomínat motoristický sport let 60., závody Le Mans, nebo prostě dobu, jak ji charakterizoval jeden nejmenovaný závodník: „Byla to doba, kdy sex byl bezpečný a závodění zatraceně nebezpečné.“  I když se jedná o elektronický quartz strojek, díky speciálně navrženému strojku stopek je při odečtu slyšet tikání. Naprosto přesný hodinový stoj tak nepřichází o pocit, jaký má uživatel z mechanického pohonu. Geckota obecně je navíc naše sázka na kvalitu. 


4605-44605-1_1



Nicméně nezapomínejme na dnešní datum a také na fakt, že naší specializací jsou i letecké hodinky. Je tomu dnes přesně 108 let, co byla doručena první letecká zásilka. Letec, vynálezce a laboratorní asistent Thomase Edisona Earle L. Ovington byl prvním leteckým pošťákem, který na Long Islandu v americkém státě New York vyhodil z letadla pytel s 640 dopisy a 1280 pohlednicemi. Po dopadu se pytel sice roztrhl a pošta trochu rozfoukala, nicméně Earle byl od toho dne světovým poštovním pilotem číslo jedna. Nejen tenhle počin nám evokují hodinky Iron Annie. Skvělá retro luminiscence ciferníku, klasický design a vynikající automatický strojek Miyota. Vhodná nejen pro pošťáka, házející zásilku z výšky 150 metrů.

3348-23348-15_1



A u letectví ještě zůstaňme. I když se vám možná bude nejprve zdát, že je řeč o tenise. Roland Garros není jen tenisový turnaj, ale především jde o významného průkopníka letectví, který se právě v tento den roku 1913 stal prvním člověkem, který přeletěl Středozemní moře, a to z jižní Francie do Tunisu. K tomuto a podobným aviatickým podnikům se vracíme vždy, když se podíváme třeba na hodinky Zeppelin 8680. A u tohoto specifického modelu je zajímavé i to, že disponuje budíkem. Což by letec nad monotónní hladinou moře jistě také ocenil. 

2535-344661697_2979037722138040_5327824054999056384_o


Pokud jsme vás tímto výběrem stále ještě neinspirovali, podívejte se na další naši nabídku. Třeba na hodinky z našeho vesmírného programu. V tento den, ovšem s letopočtem 1846 byla totiž objevena planeta Neptun. A pokud se potápíte, jistě vás osloví naše hodinky pro žabí muže. Dobrá vodotěsnost se bude hodit. Třeba až budete kdesi u pobřeží Cornwallu hledat loď Merchant Royal, jež se přesně před 378 lety potopila s nákladem více než 45 tun ryzího zlata a dosud se její vrak nepodařilo objevit. Věřte, tenhle den je opravdu zvláštní…

 

Aleš Vašíček 




Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář