Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Jak vybrat kvalitní a zároveň cenově dostupné hodinky

Možná si říkáte, že pokud si pořídíte levné hodinky, budete se muset obejít bez populárních funkcí – od vodotěsných hodinek, které si můžete vzít s sebou na pláž, přes luminiscenci až po safírová sklíčka odolná proti poškrábání. Není tomu tak, ale tajemství spočívá ve správném výběru značek. 

Když se nás někdo zeptá, jaké první automatické hodinky pořídit, naše odpověď je vždy stejná: Seiko 5. Proč? Protože, v poměru ceny/kvality, jsou to jedny z nejlepších hodinek, které si můžete pořídit. Není to jen jeden z nejlevnějších automatů, ale je navíc vybaven vlastním strojkem vyvinutým společností Seiko: 7S26; na rozdíl od konkurence, která často používá laciné čínské napodobeniny. Hodinky Seiko 5 byly poprvé představeny v roce 1963, a po bezmála 60 let se drží svých 5 priorit: samo natahovací automatický strojek, odolnost proti vodě, datumovka v jediném okénku, zapuštěná korunka a odolné pouzdro.

 



Klasický styl, tvrzené minerální sklíčko, přehledný ciferník s luminiscenčními ručičkami, tloušťka 10 mm, praktická pro nošení pod košilí. S elegantně modrým, klasicky černým, designově bílým či retro béžovým ciferníkem, a cenou pod 5 tisíc najdou hodinky Junkers z kolekce 100 let Bauhaus místo v každém šatníku.

 


Hodinky nejen pro piloty Messerschmitt ME-209 upoutají na první pohled. Tyto pozoruhodně a odvážně vypadající hodinky vybavené tachymetrickou stupnicí s červeně zvýrazněnou hodnotou 755, označující milník v letecké historii, kdy v roce 1939 pilot Messerschmittu Fritz Wendel na 30 let stanovil tento rychlostní rekord. Německá kvalita za dostupnou cenu.

 


Profesionální potápěčské hodinky s vodotěsností až 100 atmosfér by v této cenové kategorii asi nehledal každý. Hodinky Ratio FreeDiver Helium Safe dokazují, že i hodinky pro extrémní podmínky nemusejí znamenat extrémní výdaje. Luminiscenční indexy a ručičky pro čitelnost za zhoršené viditelnosti a safírové sklíčko jsou samozřejmostí.

 

 


Univerzální přitažlivost hodinek Sturmanskie v jednom definitivním modelu. To je série hodinek Open Space Kosmos, věnovaná vesmírnému letu, který světu přinesl první procházku kosmem Alexi Leonova. Elegantní, praktický a minimalistický design, který díky koženému řemínku a malé tloušťce pouzdra oceníte i v chladnějším počasí.

 

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář