Udělejte radost blízkému originální rytinou

Gravírování hodinek

Gravírování hodinek patří mezi jednu z našich služeb. Víte ale co se pod tímto slovíčkem vůbec skrývá? Gravírování je moderní technologie, kdy se za pomoci nejen diamantového hrotu ryjí nápisy, loga či ornamenty do nejrůznějších částí hodinek.

Rytí nápisů a ornamentů do hodinek má dlouhou tradici. Rytina odlišovala majitelovy hodinky od ostatních téhož druhu a mohla nést kupříkladu i poselství pro příští generace.

Nedávno prozkoumané  zlaté hodinky 16. prezidenta Spojených států Amerických Abrahama Lincolna v sobě nesou malé poselství pro příští generace, které do mechaniky hodinek vyryl při jejich opravě v roce 1861 hodinář Jonathan Dillon. Poselství zní „13. duben 1861: Fort Sumpter napadli rebelové“ „Díky Bohu, že máme vládu“. Prezident Lincoln údajně o tomto svérázném počinu svého hodináře neměl ponětí.

Hodinky s rytinou jsou ideální dárek pro množství příležitostí. Každou ženu či muže jistě nevýslovně potěší, když od své polovičky dostane hodinky s láskyplným osobním věnováním. Rytina může sloužit i jako připomínka nějaké význačné události v životě obdarovaného, kupříkladu připomínka maturity, promoce, výročí partnerského vztahu, svatby, nebo jiného významného životního jubilea. Jak již bylo výše napsáno originalitě se meze nekladou a můžete rytinou například zanechat vzkaz pro budoucí generace, předat nějaké zajímavé skutečnosti ze svého života, nebo připomenout nějakou zajímavou událost. Tak třeba hodinky Omega Speedmaster na sobě mají vyryto jako památku na cestu na Měsíc z roku 1969 následující moto: „Jediné hodinky, které se procházely po Měsíci“. Uznejte, že tato rytina jim dodává velký punc mimořádnosti, kterým se jistě někteří z nás rádi ve společnosti pochlubí a oslní ostatní.

Použití diamantového hrotu při gravírování zajistí kvalitní a věrohodnou rytinu, věrně připomínající tradiční ruční práci. Buďte originální a nechte si něco do svých hodinek vyrýt. Více informací o této naší službě se dočtete v záložce Služby. 

Zlaté hodinky Abrahama Lincolna

watch-1

 

První hodinky na měsíci - Omega Speedmaster 

800px-AS11-36-5390HR 

Autor článku Jan Vachtl



Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář