Poljot, hodinky co byly ve vesmíru

Poljot je název pro ruské hodinky, vyráběné již od dob Sovětského Svazu. Továrna na jejich výrobu byla založena 6.11. 1931 jako První moskevská továrna na výrobu hodinek. Datum založení továrny nebylo náhodné, následujícího dne se v Sovětské Svazu konalo výročí Říjnové revoluce a bylo zapotřebí dodat pro vyznamenané hodinky vlastní výroby.

Ze skromných 70 tisíc hodinek vyrobených v roce 1931 se v roce 1955 stal již neuvěřitelný milion hodinek. Však také v Rusku jsou náramkové hodinky vnímány jako znak majetku a bohatství, vzpomeňme na navrátivší se vojáky Rudé armády, kteří si z osvobozovacího tažení Evropou přivezli domů jako suvenýry velice často náramkové hodinky.

Po druhé světové válce se začalo s výrobou hodinek Poběda (česky vítězství) a Rodina (česky vlast). Za dnešní název Poljot (česky let) vděčí hodinky prvnímu kosmickému letu Jurije Gagarina, který si na palubu svého korábu s sebou vzal hodinky Šturmanskije.

Továrna vyrábí dva modely leteckých hodinek, a to proslulé Šturmanskije a model Aviator.

V naší nabídce hodinek značky Poljot si vybere každý. V nabídce máme dárkové balení limitované edice hodinek Poljot Aviator, které budou ozdobou a vítaným doplňkem každého muže a vhodně doplní jeho formální i neformální outfit. Sběratelé či milovníci retra jistě ocení hodinky Poljot-Strela ze šedesátých let, jež jsou mezi sběrateli mimořádně žádané a ceněné pro svůj jedinečný vzhled. A pro náročné máme v nabídce hodinky z limitované série s chronografem 3133 s unikátní ženevskou dekorací. Hodinky jsou i s luxusním páskem laděny do netradiční, ale o to více jedinečné, královské modři. 

Autor článku Jan Vachtl

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář