Co si obout ke svým hodinkám?

V dnešní době už spousta mužů dokáže svůj smysl pro styl a eleganci správně ukázat. Většina mužů vlastní minimálně jeden oblek na míru a dokáže si pohlídat sladění barev obuvi s páskem u kalhot. Co ale s doplňky typu hodinek? Hodinky pro celou řadu mužů představují doplněk, který sice podtrhne jejich styl a úroveň, ale už příliš neřeší jejich ladění s ostatními kousky svého outfitu. Je ale pár nepsaných pravidel, které vám pomohou při každé události opravdu zapůsobit.

Tím nejzásadnějším je ladění řemínku hodinek s botami a páskem od kalhot. Zjednodušeně řečeno, pokud si chcete obout černé boty, měl by být černý nejen opasek u kalhot, ale právě také řemínek u hodinek.


zoompic (2)    Snímek obrazovky 2018-07-29 v 23.32.58

zoompic (1)   Snímek obrazovky 2018-07-29 v 23.25.57
zoompic (3)   Snímek obrazovky 2018-07-29 v 23.37.34

Pouzdro hodinek by navíc mělo ladit s dalšími kovovými doplňky, například se sponkou pásku, manžetovými knoflíčky nebo prsteny. Doplňková pravidla se pak zabývají například tím, která ruka je pro nošení hodinek správná. A tradiční odpověď „přece levá ruka“ není správná, ani špatná. Buď hodinky nosíte na tzv. nedominantní ruce (pravák na levé, levák na pravé) nebo si prostě dejte hodinky na tu ruku, na které je vám to příjemnější a praktičtější. Hodinky by ale v žádném případě na vašem zapěstí neměli lítat nahoru a dolů. Upevněte je tak, aby držely na jednom místě, ale zároveň vám nezpůsobují otlačeninu. 

Podle těchto pravidel jednoduše nikdy neuděláte chybu. Nakonec se ale sluší dodat, že pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Když tedy porozumíte stylu, máte šarm a odvahu, tak můžete vypadat skvěle i když tyto doporučení překročíte.

 Autor článku Zbyněk Potrusil

 

 

 

 

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář