Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Hodinky podle znamení zodiaku

Inspirujte se hvězdami – tipy na nové hodinky v roce 2022

Počátky měření času lze vysledovat až do doby dávno před přesnou mechanikou. Doba, kdy jsme se dívali na slunce a měsíc a sezónní cykly, abychom změřili plynutí času. Pak přišla první zobrazení kalendářů a později slunečních hodin – první rozdělení dnů na hodiny a předchůdce hodinek, jak je známe.

Když dnes potřebujeme vědět, kolik je hodin, podíváme se spíše na zápěstí než na oblohu. Přesto se bezpočet hodinářů nadále inspiruje astronomickými základy měření času. Kapesní hodinky s astronomickými funkcemi se poprvé objevily během renesance – zobrazovaly nebeské prvky od fází měsíce po znamení zvěrokruhu. Dnes se stejné typy funkcí nacházejí v některých z nejsložitějších náramkových hodinek na světě.
 

Rozhodli jsme se tedy dát na vesmírné kořeny měření času a obrátit se k hvězdné obloze, abychom předpověděli, které hodinky by nejlépe odpovídaly znamením zvěrokruhu. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, který model je pro vás ve hvězdách.

Kozoroh: cílevědomost, praktičnost, disciplína, 22. 12. – 20. 1.

Horská koza představuje Kozoroha – zemské znamení. Často se vyznačují neukojitelnou touhou po vědění. Kozorohové jsou známí tím, že dosahují nových výšin a jsou schopni velkých věcí. Hodinky pro outdoorové dobrodružství a přežití v divočině Luminox XB.3762 jsou tou pravou volbou pro tyto věčné průkopníky.

1


Vodnář: volnost, nezávislost a dobrodružství, 21. 1. – 20. 2. 

Vodnáři zvěrokruhu jsou známí svými jedinečnými, zajímavými a barvitými osobnostmi. Vodnáři mají tendenci žít pro sebe a nestarat se o to, co si myslí ostatní. Tak jasná, odvážná a výrazná osobnost potřebuje stejně sladěné hodinky. Zvolíte-li Vostok Europe rozhodně neprohloupíte.

2


Ryba: Cit, romantika a kreativita, 21. 2. – 20. 3.

Ryby mohou mít sklony ke snění a k životu přistupují přes růžové brýle. Neochvějně optimistický přístup Ryb je nutí neustále hledat způsoby, jak něco změnit. Idealista v Rybách potřebuje hodinky, které dokážou, že nepředstavitelné je možné, limitované hodinky jako jsou Sturmanskie Gagarin 2432-4571789.

 3


Beran: temperament a odvaha, 21. 3. – 20. 4.

Ve znamení Berana se nezapře jeho ohnivý původ. Jsou to vůdci, vládci a věrní společníci. Berani jsou svým okolím často obdivováni a rádi velí. Když přemýšlíte o světových lídrech musíte zvolit hodinky s neochvějnou a osvědčenou historií, jako má japonský výrobce hodinek Seiko. Hodinky Seiko Solar Chronograph podtrhnou silného a stálého ducha tohoto ohnivého znamení.
 4


Býk: Srdečnost a vytříbený smysl pro detail, 21. 4. – 21. 5.

Člověk ve znamení Býka se snaží dbát na to, aby jednal promyšleně a rozvážně ve všem, co dělá. Přesto mají Býci také jemnější stránku a neskutečnou schopnost přimět své okolí, aby se cítili výjimečně . Hodinky pro Býka by měly dokonale reprezentovat rovnováhu síly a jemnosti tohoto zemského znamení, tak jako skeletonové hodinky Spinnaker GRANITE.
 5


Blíženec: radost, zvídavost a rozpolcenost, 22. 5. – 21. 6.

Ve zvěrokruhu představují dvojčata Blížence – vzdušné znamení. Jak naznačuje jejich zobrazení, dualita definuje Blížence. Jsou intenzivní, ale fascinující, sebevědomí a zároveň okouzlující, stejně jaké naše volba pro toto znamení, hodinky Aviator Swiss V.1.33.0.252.4.

9


Rak: pozornost a vnímavost, 22. 6. – 22. 7.

Cílem Raků je být jemnými, ale nebojácnými vůdci. Raci mohou být odvážnými inovátory, ale zároveň něžnými a dokonce romantickými společníky. Snaží se přizpůsobit svému okolí, neustále v pohybu, ale spolehlivě, podobně jako měsíc a hodinky Junkers Bauhaus 9.11.01.02, náš tip pro Raky.

7


Lev: extravagance, touha po pozornosti a hrdost, 23. 7. – 22. 8.

Stejně jako slunce mají Lvi své vlastní kouzlo, které přirozeně přitahuje ostatní. Lvi mají tendenci tíhnout k extravaganci, být ke středu dění a užívají si pozornost okolí. Jejich energie se šíří jako požár a proto i náš tip, hodinky Geckota G-02 Diver Burnt Orange, zachycuje zářivou a ohnivou povahu Lva.

Untitled design


Panna: Funkčnost, přesnost a elegance, 23. 8. – 22. 9.

Panny bývají inteligentní, spolehlivé a moudré, často nad rámec svého věku. Panny chtějí být nezávislé a stát si za svým. Proto jsou obvykle silnými vůdci. Náš výběr, hodinky Zeppelin 7680M-1 100 Years Zeppelin ED 1 je proto příkladem stoické energie Panny. 

6


Váhy: Zdvořilost, harmonie a spolehlivost, 23. 9. – 23. 10.

Váhy touží být obětavé a milující. Váhy se snaží vyjít vstříc, aby se postaraly o ostatní, neočekávají nic na oplátku, což z nich dělá skvělé společníky. Stejně jako Váhy jsou hodinky Laco Ocean spolehlivým partnerem. Navrhnuty speciálně pro praktické použití vojenskými silami, nabízejí funkčnost a jistotu bez zbytečného pozlátka.

12


Štír: Chytrost, tajemnost a rafinovanost, 24. 10. – 22. 11.

Souhvězdí škorpiona představuje Štíra – vodní znamení. Jsou známí svou odvážnou náturou a šarmem. Štíři mohou být zpočátku intenzivní, ale jakmile je poznáte, zjistíte, že mají i jemnější stránku. Jejich tajemná povaha a temperament se hodí k hodinkám PHOIBOS Apollo titanium – hodinkám se stejně velkou osobností a nezaměnitelnou přitažlivostí. 

10


Střelec: Srdečnost, radost a nespoutanost, 23. 11. – 21. 12.

Střelci jsou často osamělí vlci, kteří nejsou svázáni očekáváním nebo konformitou. Navíc Střelci bývají svobodomyslní dobrodruzi s neodmyslitelně zvídavou povahou. Proto doporučujeme hodinky Laco Mojave - přesně takové hodinky, které Střelec potřebuje, aby vyčníval z davu.

11_1



Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář