Nejvhodnější hodinky na zimní sporty

Plesá vám při pohledu z okna srdce radostí? Nebo váš vztah s hrablem zašel už příliš daleko? Je to tak, zimní sezóna je v plném proudu. Sněhová nadílka je letos mimořádně štědrá a je téměř hřích toho nevyužít. Ať už mezi vaše oblíbené zimní radovánky patří škrábání čelního skla, lyžování, nebo expedice za sněžným mužem, není moudré podcenit přípravu. Extrémní podmínky si žádají extrémní spolehlivost. A to samé platí i při výběru hodinek.

Pojďme se tedy podívat na pár kusů, které nás v poslední době zaujaly.


Profesionální parťák

Phoibos Professional Diver PX005C jsou skutečným kamarádem do deště. Tedy do sněhu. Za přijatelnou cenu dostanete přesně to, co od sportovních hodinek čekáte. Jejich ocelové pouzdro je odolné i těm nejnáročnějším podmínkám. Sportovně-elegantní design opatřený safírovým sklíčkem, podsvícením Super-LumiNova C3 a černým gumovým řemínkem vás nenechá tiše usrkávat grog v ústraní. Chtějí pohyb. A s vodotěsností 100 ATM budete připraveni i na oblevu.

1714-6 23376349_1969081993416070_5350754934944101137_n


Skrytý talent

Pokud máte rádi robustnější zevnějšek, sáhněte po hodinkách Vostok Europe ENERGIA Rocket YN84/575A539Jejich pouzdro z ušlechtilé nerezové oceli je osazeno minerálním sklíčkem s antireflexní vrstvou. Jsou zvyklé fungovat pod tlakem až do 300 atmosfér, takže je jen tak něco nerozhodí, ani sněžná bouře. 

4380


Adrenalinová elegance

Hodinky Luminox 1924 Navy SEAL Land jsou určeny pro všechny, kteří neholdují sportovnímu stylu, a přesto jsou rádi aktivní. Jsou něco jako James Bond. Na první pohled působí velmi elegantním dojmem. Když se s nimi sblížíte, zjistíte, že za sebou mají vojenský výcvik. Jejich nerezovému pouzdru komplimentuje hnědý kožený řemínek. Nic vám tak nebrání vyrazit z kanceláře rovnou na hory.

2652-8   2652-1


Univerzální jistota

Phoibos Reef Master PY015C. Jak už samotný název naznačuje, jedná se o hodinky stvořené pro nehostinné podmínky mořských útesů. Nevzešly z pěny jako Afrodita, nečekejte rozmazlence. Díky výměnným páskům z gumy a kůže se hodí do každé situace. Na jejich pouzdro z ušlechtilé oceli je nanesena tenká vrstva odolného uhlíku, který se strukturou blíží diamantu. Pravděpodobně něco, co by si pořídil Poseidon. Co z toho plyne? Lyžovačka pro ně bude spíše za odměnu.

1771-8


Nekompromisní zatmění

Vzešly z redesignu úspěšného konceptu hodinek Navy SEAL od Luminoxu a jsou tím nejvýraznějším z pěti modelů řady Navy SEAL 3250. Kompletně černá verze nese název blackout a jsou tím nejodvážnějším, ale hlavně nejodolnějším kouskem našeho výběru. O jejich kvalitě není třeba debatovat a ikonické pouzdro bere dech. Ať už jsou vaše ambice jakékoliv, se zatměním na ruce se můžete vydat klidně i na severní pól.

2763-7         2763-6

Autor článku Fabien Řezáč

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář