Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Proč si pořídit hodinky PHOIBOS?

PHOIBOS je inovativní mikroznačka s továrnou v Hong Kongu, populární díky svému stylu a technologiím. Jméno značky pochází ze starověké řecké mytologie a je druhým jménem boha světla a slunce, Apollóna. Filozofií designu značky je, že hodinky mohou být užitečným nástrojem, a přitom vypadat elegantně.

Cílem značky je vyrábět hodinky té nejvyšší kvality. Proto v jejich hodinkách najdete pouze švýcarské a japonské strojky. Hodinky jsou navrženy tak, aby poskytovaly dlouhou životnost a odolávaly nejnáročnějším podmínkám.

PHOIBOS byly hodinářskými nadšenci velmi dobře přijaty zejména díky poskytování prémiové kvality za atraktivní cenu. Rychlý pohled na některé řady jejich potápěčských hodinek jasně ukáže, proč je tato značka tak milovaná.

KRAKEN

Obrázek1_1

Jak název řady napovídá, jedná se o bona fide potápěčské hodinky s 300m vodotěsností. Hodinky řady Kraken jsou chráněny dvojitým klenutým safírovým sklíčkem. Toto sklíčko, díky jeho přirozeným vlastnostem proti poškrábání, výrazně zvyšuje odolnost hodinek. Safírové sklíčko je navíc potaženo 3 vrstvami antireflexního povlaku, takže nežádoucí odlesky vás s Krakenem trápit nebudou.

krakenSrdce Krakena bije díky strojku Miyota 9015 s automatickým nátahem, který je podstatným vylepšením obvyklých strojků, které najdete v hodinkách této cenové kategorie. Tento strojek zajišťuje hladší pohyb sekundové ručičky. Rezerva nátahu až je 42 hodin a stojek umožňuje hacking (zastavení vteřinovky při seřizovaní).

Luminiscence je skutečně impozantní – 15 vrstev C3 a BGW9 SuperLuminova. Kraken ve tmě svítí jako pochodeň, takže se nemusíte bát, že v noci nepoznáte čas.

Kovový tah je robustní a dobře vyfrézovaný. V souladu s filosofií designu PHOIBOS se jedná o esteticky atraktivní tah - středové články jsou tvarovány tak, aby připomínaly šupiny.

Navzdory své dostupné cenovce se Kraken vyznačuje prémiovými specifikacemi (safírové sklíčko s dvojitou kopulí, strojek Miyota 9015, Swiss Superluminova atd.). Texturovaný ciferník je vizuálně poutavý, stejně jako design náramku, který je velmi pohodlný na zápěstí. Kraken si prostě poradí takřka s každou výzvou.

EAGLE RAY

EAGLE RAY

Všechno dobré z Krakena  - dvojité safírové sklíčko s AR povlakem, Superluminova, s překrásným ciferníkem. Hodinky Eagle Ray jsou v nabídce v několika různých barvách od konzervativní černé po přechodový červený ciferník, který je prostě ohromující, zvláště za správných světelných podmínek. Použité indexy a orámované datumové okénko dodávají číselníku hloubku.

Na rozdíl od Krakena je pohání velice populární strojek Seiko NH35A. Pohyb bije rychlostí 21 600 vibrací za hodinu, má rezervu chodu má 42 hodin, obsahuje 24 jewels a opět umožňuje hacking. Seiko NH35 je strojek, který je tak spolehlivý, jak to jen jde. S cenovkou pod 9 000 Kč je pohyb Seiko NH35 rozhodně nejlepší volbou.

EAGLE RAY2Je k dispozici hned ve 3 provedeních. Model Compressor nabízí vodotěsnost do 300m a kovový tah.  Stejně jako u předchozích hodinek je kovový náramek robustní a dobře vyrobený. Ikonický „5-článkový“, se střídavým leštěným/kartáčovaným povrchem je pohodlný a má dokonce mikro-nastavovací štěrbiny pro nositele, aby dosáhl co nejlepšího uchycení.

Druhá varianta - Compressor Dive má stejný tah, voděodolnost pouze 200m, ale zato nabízí překrásný paprskový ciferník.

Třetí varianta je GMT s vodotěsností 300m. Vzhledem k tomu, že GMT provedení - tedy zobrazení 2 časová pásem současně - je atraktivní zejména pro vášnivé cestovatele, PHOIBOS se rozhodl vybavit tyto hodinky velmi praktickým páskem z tropické gumy. Díky tomu náramek zajišťuje skvělý komfort v horkých a vlhkých podmínkách, ale i ve velmi chladných částech planety. 

Robustní a precizní zpracování Eagle Ray vysoce převyšuje standardy typické v této cenové kategorii. Ve spojení s vintage estetickými prvky, jako je luneta s "mincovými” hranami, zlacenými akcenty ciferníku a pětičlánkovým tahem či komfortním gumovým náramkem, je skvělou volbou pro ty, kteří hledají kvalitní, retro vypadající každodenní hodinky.


NEBULA

nebula

Poslední hodinky PHOIBOS, které si představíme jsou Nebula, nejvíce "společenské" z potápěčských hodinek nabízených tímto výrobcem. Safírové sklíčko (tentokrát nikoliv dvojité ani klenuté), pro vyšší odolnost a Superluminova pro skvělou čitelnost ve tmě jsou samozřejmostí. Přestože Nebula balancuje mezi společenskými a potápěčskými hodinkami, pořád nabízí solidní vodotěsnost do 150m, které bylo dosaženo díky šroubovací korunce – takže Nebula bez problémů přežije výlet do bazénu. 

Hlavním lákadlem ciferníku je jeho krásná kouřová textura. Pro nezasvěcené – kouřové číselníky jsou gradientní, kde je barva uprostřed světlejší a u okrajů se postupně rozvíjí do tmavšího odstínu. Provedení v případě Nebuly je precizní a barva uhrančivá.

Díky sendvičové povaze má číselník dostatek hloubky a vrstvený vzhled dodává i zarámované datumové okénko.

Stejně jako Krakena, pohání Nebulu japonský automatický strojek Miyota 9015. Kromě už výše zmíněných atributů, má ve srovnání s jinými mechanickými strojky Miyota 9015 ještě jednu výhodu: s pouhými 3,9 mm je poměrně plochý. Díky tomu mohou být hodinky s Miyota 9015 navrženy tak, aby byly tenčí - v případě Nebuly má výška pouzdra pouhých 11 mm.

 

nebula.2Nebula je dodávána s náramkem ve stylu Jubilee – nezvyklá volba pro typicky potápěčské hodinky, ale v případě "společenských" hodinek dává smysl. Je dobře proveden, je pohodlný na zápěstí a skládací spona náramku se snadno ovládá. K dispozici je také mikronastavení což minimalizuje problémy s bezpečným uchycením. 

Má skvělé parametry za svou cenu (safírové sklíčko s trojitým AR povlakem, strojek Miyota 9015, pevný náramek a silná Superluminova), stejně jako nápadný design, který je plný barev, textury a hloubky. Je také neuvěřitelně univerzální, jak doma, tak v kombinaci s košilí nebo v bazénu. 

 
-

Jeden článek je příliš krátký na to, abychom vyzdvihli všechny kvality jednotlivých řad hodinek. Od praktických titanových hodinek Apollo pro každodenní nošení až po masivní bronzové hodinky Leviathan, se kterými se můžete směle vydat do hlubin oceánu, značka PHOIBOS je zaslouženě jedním z nejlepších výrobců kvalitních hodinek, které výrazně předčí očekávání od hodinek v jejich cenové kategorii.

phoibos3

Phoibos4

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář