Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Nové značky v naší nabídce - Hodinky Aristo a Messerschmitt

Jsme moc rádi, že jsme získali důvěru a jako jediní distributoři v ČR vám můžeme představit dvě nové značky hodinek. Německou hodinářskou ikonu Aristo a z ní vycházející linii hodinek se silnou vazbou na historii letectví, hodinky Messerschmitt

Opět jde o výrobce, kteří se nebojí jít do ojedinělých řešení a zvláštního designu. To vše při zachování velmi vysoké kvality použitých materiálů a zpracování. Bez zaváhání si dolujeme tvrdit, že v této cenové relaci jde o špičkové výrobky, jež posouvají mantinely daleko za hranice luxusních značek. 

Hodinky Aristo

Historie hodinářské dílny Aristo z německého města Pforzheim, sahá do roku 1907. Název Aristo pak dílna mistra Julia Epplea používá od poloviny 20. let 20. století. Až téměř do přelomu tisíciletí je firma v držení jedné rodiny, kvůli absenci pokračovatele rodu ji ale v roce 1998 vnuk zakladatele prodává hodináři Hansjörgu Vollmerovi. Aristo se od té doby zaměřuje na produkci hodinek, které vyčnívají z běžné masové produkce. Ne každá hodinářská firma současnosti naváhá vyvíjet vlastní automatikcý kalibr. Aristomatic je samonátah s 26 kameny a speciálním systémem odolnosti vůči nárazům V roce 2004 je Aristo prvním, kdo přichází s karbonovým ciferníkem v hodinářském průmyslu. O dva roky později dokonce přichází s karbonem u chronometru. Firma dnes pracuje převážně se švýcarským automatem ETA 2824-2 a quarzovým strojkem Rondo

V naší nabídce jsme se zaměřili převážně na pilotní řadu Aristo, a to jak na klasický typ „A“ navigátorských ciferníků, tak i typ „B“, představený později v průběhu druhé světové války. Specialitou Aristo je ovšem hned několik věcí. U leteckých hodinek poměrně malý průměr 38,5 mm bez korunky, což ocení hlavně lidé se slabším zápěstím nebo ti, kterým masivní hodinová pouzdra překážejí. Naleznete zde i varianty z titanu, který dostává váhu hodinek téměř na polovinu oproti oceli.

ARISTO Titan Beobachter Automatic 5H84
5361-3

Velmi zajímavý je také design „sextant“, se zrcadlově obrácenými hodnotami na ciferníku, který patří mezi velmi neobvyklá řešení. Stojí za ním architekt německých válečných raket V2, Wernher von Braun, později aktivní designér raket programu NASA. Právě hodinky s prvky sextantu pomáhaly obsluze raket V2 stanovit trajektorii letu této obávané zbraně druhé světové války.

Aristo B-Uhr Sextant Automatic 3H78A
5367-4


Pozoruhodný je i jiný navigátorský prvek v podobě kompasové růžice.

Je dobré nezapomenut ani na použití safírového sklíčka s vysokou odolností vůči poškrábání a na luminiscenci ručiček a číslic materiál Superluminova. I to je dokladem snahy firmy Aristo o eliminaci všech kompromisů při zachování velmi rozumné ceny. 

 

Hodinky Messerschmitt

Hodinky zn. Messershmitt úzce spolupracují s německou hodinářskou dílnou Aristo a od roku 2002 jsou navrhovány jako zřetelný odkaz na tuto kapitolu historie letectví a užitého designu. Využívají velmi spolehlivé quartzové strojky Ronda švýcarské provenience. Design těchto hodinek přejímá tradiční prvky leteckých přístrojů. Například výškoměru (pruhovaná minutová ručička), jako je tomu kupříkladu u tohoto elegantního modelu, kde je navíc použito pouzdro z titanu:

Messerschmitt ME-67Ti
5313

Milovníky letecké historie jistě zaujmou modely, dedikované jednotlivým letounům. Jde zejména o ME 209, letoun, který po celých 30 let (od dubna 1939 do srpna 1969) držel rychlostní rekord vrtulového letadla 755,138 km/h. Proto tyto konkrétní hodinky disponují i stupnicí tachymetru pro odečet rychlosti na dané vzdálenosti.

Messerschmitt ME-209
5298-3

Kusem klasického designu, odkazující k nočním letům a typu „A“ klasických pilotních hodinek, je velmi zajímavý model Messerschmitt ME-Luminova s luminiscenční vrstvou po celé ploše ciferníku. Průměr 38,5 bez korunky potěší ty, kteří dávají přednost střednímu průměru ciferníku a bude jistě trefou i pro dámskou ruku.

Messerschmitt ME-Luminova
5301



Důkaz snahy o neotřelá řešení zobrazení času značkou Messerschmitt je pak velmi zdařilé provedení 24hodinového ciferníku hodinek 108-24DR. Noční strana stupnice je pak plně luminovaná. Hodit se bude i otočná minutová luneta.

Messerschmitt 108-24DR Night&Day
5304-8


Za zmínku pak stojí i velmi elegantní chronografy s pohonem quartz v matně černé úpravě ocelového pouzdra v kombinaci se žlutým ciferníkem.

Messerschmitt ME 5030-44VB
5325-4

Nejen tento model hodinek Messerschmitt dokazuje, že je tu pro vás nabídka velmi kvalitních hodinek s jasným designovým rukopisem a kvalitou „Made in Germany“, která navazuje na pověstnou kvalitu legendární letecké techniky.


Aleš Vašíček

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář