Vážení zákazníci, upozorňujeme, že objednávky přijaté po 10 hod. dne 19.4 budeme
z provozních důvodů vyřizovat a odesílat od 29.4.2024. Děkujeme za pochopení.

Nejprodávanější hodinky roku 2019

Možná to ještě všem nedošlo, ale právě jsme se přehoupli do nových dvacátých let a podle toho, co se dělo před sto lety, by to ještě mohlo být zajímavé. Nevázané večírky, nová, mnohem odvážnější móda a lačnost po všech radostech života jako kdyby zítřka nebylo. To všechno nakopl zabehněnou vojenskou botou konec masakru první světové války. Než se nová dvacátá léta začnou rýsovat trochu zřetelněji, možná by pro nás, nadšence do hodinek, nebylo špatné malé ohlédnutí. Co nás nejvíce zaujalo v posledním roce právě minulého desetiletí? No, pravda, zaujmout nás mohlo ledacos, ale obvykle nás nejvác zaujme, to, co nakonec koupíme, to, kde poměr cena-výkon prostě v našich očích zvítězila. Tak tady to je. Možná nám to napoví něco o nás samých, o tom, čím nás baví měřit čas.


Žebříček šesti nejprodávanějších hodinek 

Náš žebříček jsme si nastavili na šest příček. Vlastně k tomu není žádný konkrétní důvod. Ale asi proto, že Mickey Mouse i Bobík s Myšpulínem mají vždycky na každé ruce tři prsty a palec. Tak aby si na každý prst mohli jedny nejprodávanější hodinky pověsit a ještě dát oba palce nahoru.

 

6. místo - Geckota K-01-C

Šestou nejprodávanější pozici obsadila ryzí klasika. Velmi kvalitní a velmi střizlivé Geckoty, se kterými se prostě jen těžko dá šlápnou vedle. Prostě nekupte to! Automatický stojek, safírové sklíčko, ocelové pouzdro i řemínek, skvělá luminiscence za tuhle cenu je vlastně takový neslušný návrh. Jen těžko se mu dá odolat.

 88-4 (1)



5. 
místo - Zeppelin 7680-1

Nemecké hodinky se vzducholodí ve znaku a se zřetelným odkazem na zlatou éru dobývání oblohy jsou stále více dokladem toho, jak štastná byla volba hodinářů, kteří vsadili na důmyslnou kombinaci klasického designu, kvalitních stojků a důmyslných kombinací funkcí. Není divu, že se tyhle 7680ky od Zeppelinů umístili na páté příčce. Na ruku vám totiž položí všechno, co každý den můžete potřebovat. Alarm, kterým vás vzbudí, datum, které vám prozradí, že brzo dorazí výplata, stopky, jimiž si můžete změřit nový osobáček při sprintu na poslední spoj do práce, telemetr, odkazující na vaši rychlost, to vše s přesností švýcarského quartz pohonu zn. Ronda. A navíc prostě vypadají báječně.

2733-5

 

4. místo Prim Sport I

Tahle příčka, i když baramborová, je naší velkou radostí. Dokládá totiž, jak moc si opět začínáme vážit nejen klasiky, které se na plážích Baltu opálila několika generacím Čechů na zápěstí. Ale také to, že se už nebojíme klasiky barevné. Červené klasické Primky Sport první generace jsou zkrátka něco, z čeho čiší nostalgie nejen červených spartakiádních trenýrek, ale možná spíše červených kozaček slečen swingujícího Londýna konce šedesátých let.

   4800-5

 

3. místo - Zeppelin 8680-3

A na první bedně tu máme opět Zeppeliny. Důvodů může být mnoho. Možná stále více chceme nosit na ruce něco “Made in Germany” a nebo se nám zhoršuje zrak. Tyhle hodinky, jsou možná na první pohled k nerozeznání od Zeppelinů z 5. pozice tohoto hodnocení. Je tu ale jeden zásadní rozdíl. Luminiscenční barvou nejsou natřeny pouze číslice  ručičky, ale celý ciferník. Při troše dobré vůle a nadsázky si s nimi lze svítít na cestu temnou nocí. Ale opět se potvrzuje, že bodují užitečné funkce a klasický design.

 3168

 

2. místo - Prim Sport I

Kdyby byl James Bond z Čech, nosil by nejspíš ne ruce tuhle Prima parádu. Skvost, dokazující vyspělost našeho designu šedesátých let. Nostalgické pohlazení všech, s citem pro užitou krásu, milá vzpomínka pro ty, kteří s podobnými stroji stavěli chatu či se potápěli na přehradě a v neposlední radě mokrý sen snad každého hipstera. Černé Prim Sport I. generace jsou jednoduše naše hodinářské rodinné stříbro. Stříbro, jako druhé místo minulého roku. A na koho se nedostalo, tak nezoufejte. Vypadá to, že se někde hluboko pod naším pultem ještě nějaký kousek objeví. Tak stačí číhat!

    4794-12



1. místo - Seiko 5 SNZG13K1

No, co na to říct. Je třeba spolknout všechny ty bohatýrské poznámky typu “Japonec až nakonec”. První příčka prodejnosti roku 2019 jasně dokazuje několik věcí: vy, naši fandové a zákazníci oceňujete klasický design a velmi citlivě dokážete rozeznat skvělý poměr ceny a výkonu. Seiko totiž není žádná obyčejná rejže. Je to hodinářská firma, která několikrát v historii moderní hodinařiny ukázala prstem a řekla, tak přátelé a teď tudy. Mnohokrát dokázala své soupeře v alpských údolích i jinde vyděsit k smrti tím, jak dobrá dokáže být. Krásné, subtilní automaty za skvělou cenu. Tyhle hodinky pro vás měly minulý rok cenu zlata. A my vam za to moc děkujeme.

 1519-5

 

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář