Posviťte si nejen na Halloween

Existuje pár dní v roce, kdy se v každé zemi vzpomíná na zesnulé. U nás jsou to dušičky, v Mexiku Día de Muertos a v Americe Halloween. Tento svátek se většinou „slaví“ koncem října a začátkem listopadu, v některých zemích oslavy trvají několik dní. Společným jmenovatelem tohoto svátku je nejen změna času, která probíhá jen pár dní před jeho průběhem, ale také fakt, že začínáme v domácnostech více svítit. Den se krátí, tma je dříve, a tak jsme se rozhodli s příchodem letošního Halloweenu připravit tipy luminiscenčních hodinek s nimiž si ve tmě posvítíte nejen na Halloween.

Jak se luminiscence vyvíjela a kolik dřiny a přemýšlení stálo za tím, než se zrodily první luminiscenční hodinky, které neohrožovaly zdraví si můžete přečíst v našem článku o historii a vzniku luminiscence.

Dnes se zaměříme spíše na designovou a vizuální stránku věci, protože elegantní hodinky s kvalitní luminiscencí se Vám hodí nejen jako designový doplněk k saku, ale i jako outdoorová vychytávka na dobrodružném výletě v přírodě.

Existují různé typy luminiscenčního osvětlení. Nejčastěji je využívána pasivní luminiscence, ta pohlcuje část slunečního záření, které následně uvolňuje. Hodinky vydrží svítit od 2 do 6 hodin. Můžete si vybrat decentní luminiscenci, kdy svítí pouze ručičky, či indexy a číslice, nebo oboje. Výhodou je, že lze kombinovat více typů (barev) luminiscence a lze podsvítit více prvků, což může na hodinkách vytvořit zajímavou světelnou mozaiku.

Banner k článkům na Blog

Světelná elegance do práce

Jemné osvětlení hodinek, to jsou prvky, které očekáváte od hodinek pro běžné denní/noční nošení. Luminiscence je nejen užitečná, ale může vypadat i stylově, pokud je vhodně použita. U business hodinek nechcete vyhrnout rukáv a zářit na dálku, ale vytvořit přirozený vzhled, který bude zároveň dobře viditelný. Proto by se Vám mohly líbit hodinky Alpina Stratimer Pilot z limitované edice 8888 vyrobených kusů pro celý svět. U nás na e-shopu pro Vás máme jeden z posledních kusů.

Klasickou, nepřikrášlenou luminiscenci Vám nabídnou také hodinky Phoibos Voyager se zeleným strukturovaným ciferníkem, který je dominantou tohoto modelu. Ve dne nepřehlédnete výrazné ocelové pouzdro s masivním tahem, v noci jemně nazelenalou luminiscenci.

24665 24665-3

Zajímavou robustnější alternativou pro muže, co se nebojí výraznějších modelů, jsou hodinky Vostok Europe ALMAZ s luminiscencí SuperLumiNova, které dá ještě více vyniknout tmavý ciferník s propracovanými ručičkami a indexy. 

almaz-6s11-320b262-leather-strap-art-6 50357e84fc586e63ec298528d69633b1

Pro outdoroové a sportovní nadšence

Milujete adrenalin, rádi se touláte přírodou, jste zrozen pro dobrodružství? Pokud ano, tak od svých hodinek určitě čekáváte nejen bytelnost, ale i jiné kvality. Mezi tyto kvality by měla patřit luminiscence. Přece jen v přírodě nejsou pouliční lampy pod kterými byste se, i když marně snažili na hodinkách dozvědět kolik vlastně je. Takže pokud se chystáte na další trip do lesa, zvažte jestli s sebou nevzít třeba hodinky Luminox ze speciální řady Bear Grylls Survivor, vyvinuté přímo pro umění přežití v divočině. Hodinky na ruce ani neucítíte, jsou vyrobeny z karbonu a váží jen 98 gramů. Jejich součástí je funkce ukazatele data, stopky, samostatně zabudovaný kompas a samozřejmě unikátní systém svítivosti LLT, který zajistí, že Vám hodinky budou svítit nepřetržitě až 25 let.

7193-4 XB.3741-UVS-1080x1080px-_2019_2048x

Pokud jsou Luminoxy na Vás až příliš robustní, ale i tak chcete venkovní hodinky, které obstojí i v městské džungli, mrkněte na sportovní hodinky Spinnaker z kolekce CROFT. Jsou na výběr v několika barevných variantách s koženým, nebo ocelovým řemínkem, safírovým sklíčkem.

 24176-6 24176-8

 

Luminiscence, která je vidět

Nepotřebujete hodinky do práce, ani do divočiny, jen chcete aby byl ciferník pořádně vidět i ve tmě? Vyberte si z naší nabídky zářivých favoritů. Již tradiční vzhled hodinek Vám nabízí tyto Zeppeliny jejichž ciferník je celý pokryt luminiscenční vrstvou. Nehledě na to jsou opatřeny ukazatelem data, a tachymetrickou a telemetrickou stupnicí.

4113 4113-1

 

Další zajímavostí jsou jednoznačně hodinky Spinnaker FLEUSS. Zaujmou svým podsvícením a vypouklým sklíčkem, který dodává modelům nepřehlédnutelný a originální vzhled

 23888 spinnaker-SP-5085-01-MS02_740x

Atraktivní světelnou kombinací se vyznačují i hodinky Phoibos Proteus. Disponují odolnou konstrukcí a dobrou čitelností, což podporuje dvoubarevná luminiscence. Tyto hodinky ocení milovníci vody a koupání, lze je využít jako potápěčské a pokud hodně plavete, úseky pod vodou Vám pomůže změřit jednosměrná otočná luneta.

22448-2_hodinky-phoibos-proteus-300m-py024c-black  22451_phoibos-proteus-300m-py024e-black-meteorite

 

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář