Řemínek je hodinkám tím, čím je obrazu rám

Nikdy nepodceňujte řemínek svých hodinek. Velmi často je totiž právě tím prvním, co lidé na vaší ruce uvidí. Teprve pak si všimnou i hodinek samotných. To, zda jste zvolil třeba kovový, látkový, kožený, nebo řemínek z nějaké luxusní exotické kůže, to vše může zcela změnit dojem, jaký vyzařujete. U muže to platí obzvlášť, neboť je obvyklé, že hodinky jsou jeho jedinou ozdobou.

14633285_721965757952577_5003164047565666962_o

Nylonové (NATO) řemínky 

Stále více lidí si vybírá hodinky podle nálady a příležitosti a je dobré, zapojit do celého procesu i řemínek. Široká paleta řemínků totiž může zásadně zvětšit vaši hodinkovou sbírku o nejrůznější kombinace. Nejlépe je tato variabilita patrná u tzv. NATO řemínků, které nevyžadují demontáž stěžejky. Ale jak zjistíte níže, u NATO řemínků invence nekončí. Hodinové řemínky totiž hovoří vlastní řečí.

Mohlo by se zdát, že jsou dnes nějakou módní vlnou. Mladým trendem. Ale jde o pouhý návrat něčeho, co tu už bylo. Na pruhovaném nylonovém řemínku nosil James Bond své rolexky už v roce 1964. A to, čemu dnes říkáme NATO řemínek, tak ten opravdu vznikl pro potřeby britské armády v roce 1973. Jeho výhoda je, že i když jedna stěžejka povolí, hodinky stále zůstávají na ruce.

NATO_STRAP.   5961-6

 

Varianta NATO řemínku je provlékací řemínek „ZULU“, který v naší nabídce najdete v kožené podobně. Pevná kůže a systém uchycení pouzdra hodinek z něj dělá velmi bezpečnou variantu pro těžší modely.

1093


Ocelové řemínky

U ocelových řemínků otevřeme celou studnici designů, které si co do pojmenování různých variant nezadají s pojmenováními různých diamantových brusů. 

Asi nejklasičtějším vzorem je takzvaná „Ústřice“. Stejně jako dnes mnoha výrobci využívaný archetyp potápěčských hodinek, i tento řemínek vychází z designu firmy Rolex. S tímto typem rozhodně neuděláte chybu.

6179-4

Neméně klasický je i vzor, označovaný jako „Engineer“. Obecně se má za to, že pochází z dílny firmy Seiko a je víceméně předurčen pro potápěčské modely. Řemínek sám bývá velmi bytelný a tomu odpovídá někdy i vyšší gramáž.

2538


Tento velmi jemně vyhlížející ocelový řemínek nese poněkud ostřejší označení „Žraločí síťka“. Design se připisuje výrobci Omega a byl spojován s nejodolnějšími sériemi potápěčských hodinek. Tento typ by měl být extrémně odolný, ale je zároveň považován za velmi pohodlný pro nošení.

841-1



Nejjemnější mezi ocelovými řemínky. Milanese je majstrštyk, který, jak samotný název napovídá, pochází z Itálie. Výrobní proces tohoto ocelového řemínku je starý několik staletí. Hodí se především pro tenčí a celkově subtilnější modely. U nás ho najdete v pěti barevných variantách.

4563-2


Klasické ''motoristické'' kožené řemínky

Nelze ale zapomínat na klasické kožené řemínky. Velké otvory asociují kožené řidičské rukavice s velkými větracími otvory. Hodit se budou především pro modely hodinek, odkazující k motoristickým sportům. 

 23195-1


Podle masivních ocelových cvoků rozpoznáte klasické pilotní řemínky. Budou se hodit k pilotním modelům, ale neuděláte chybu, spojíte-li je kupříkladu s klasickými hodinkami vojenského charakteru.

6857-1

V naší nabídce najdete i celou řadu gumových či silikonových řemínků. Nebojte se své hodinky kombinovat s různými řemínky. Uvidíte, že dostanou zcela nový kabát a budou vám dělat stále novou a novou radost.

Potřebujete poradit?

Milan Illés Milan Illés Mistr hodinář